home   
Over boek en schrijver
reacties lezers
reacties bn-ersagenda
Kopen
Contact


 

Waarom zijn wij anders

Olga
Het boek is een must voor diplomaten, managers, voor degenen die werken in sociale beroepen, nou ja, eigenlijk voor iedereen.

Natalie
Dit boek heeft me in veel opzichten de ogen geopend over cultuurverschillen. Is echt een aanrader als je in warmere (warm-klimaat) landen gaat reizen of in het dagelijks leven thuis contact hebt met andere culturen. Ik woon in het buitenland en herken veel van de in het boek beschreven situaties heel goed. Het boek heeft me ook geholpen om me meer bewust te worden van mijn eigen vergissingen en om de culturele frustraties te verminderen.

Joanne (vanuit Thailand)
Toevallig kreeg ik dit boekje recent in handen. Na 16 jaar in Thailand werd me eindelijk duidelijk waarom mensen me soms zo verbaasd aankeken, of vreemd reageerden. Een aanrader voor Nederlanders die naar het buitenland gaan, maar ook voor 'inburgeraars'. Een heel verhelderend boekje in deze tijd van globalisering!

Adrie (vanuit Zuid-Afrika)
Dit boek leest als een trein, en heeft mij echt geholpen bij het begrijpen van de enorme cultuurverschillen. Het heeft mijn leven als Nederlander in Afrika gemakkelijker gemaakt en deuren geopend die anders gesloten zouden blijven!

Coen
Een erg leuk en herkenbaar boekje, met diverse eye-openers. Ik wil graag nog een aantal boekjes om uit te delen, want ik ken diverse mensen die dit zeker waarderen en er in hun interculturele contacten van zullen profiteren.

Heidi
Beknopt, helder, en heel inzichtelijk wordt hier een breed blikveld getoond over culturele verschillen. Zeer makkelijk te lezen, zeer respectvol geschreven om begrip te kweken voor andere culturen en om grove fouten te vermijden! Bedankt, Ethnos, voor het uitbrengen van dit pareltje!

Peter
Dit boek is een prachtig geschreven, goed onderbouwd werk over culturen. Iedereen die naar het buitenland gaat, mag niet van huis weggaan zonder deze waardevolle hulpbron! Sarah Laniers liefde en sensitiviteit voor mensen van alle windstreken zijn hartverwarmend. Het boekje geeft je een grotere waardering voor de wereldwijde culturele pluriformiteit.

Jannie (vanuit Engeland)
Ik woon nu bijna 33 jaar in Engeland. Onlangs gaf iemand me dit boekje. Sarah beschrijft de verschillen tussen de culturen heel erg goed. Heel interessant!

Günther
S. Lanier schrijft heel helder en onderhoudend. Dat voor intercultureel begrip meer categorieën nodig zijn dan alleen maar "koud-klimaat/warm-klimaat", maar ook "oude cultuur/nieuwe cultuur", en allerlei hybride vormen, heb ik in dit boekje voor het eerst gelezen. Veel van de 'eigenaardigheden' van mensen uit andere culturen zijn me plotseling helder. Lanier beschrijft niet alle mogelijke culturen, maar laat zien wat voor soort vragen je kunt stellen om mensen te begrijpen.

 
©  Copyright 2012 Uitgeverij Ethnos


Waarom zijn wij anders?